måndag 24 februari 2014

Marshmallowbrownies med chokladkrisp




Marshmallowbrownies med chokladkrisp

20-25 bitar

200g           Mörk choklad
100g           Smör
3½ dl          Strösocker
4                Ägg
1 3/4 dl      Vetemjöl
2 tsk          Vaniljsocker
½ tsk         Salt

1 påse minimarshmallows, ca 280g

Chokladkrisp
200g     Mörk choklad 
100g     Smör
7-8 dl    Rice krispies 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält choklad över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt socker.
3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20, 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

6. chokladkrisp: smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över kakan.
7. Låt chokladen svalna. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.


En väldigt god kaka. Men är ganska söt, om man vill ha den lite mindre söt så lämna bort chokladkrispet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar