måndag 16 mars 2015

Citron maräng rutor


Detta är en kaka som man skall göra i tre steg. Kakan gräddas i en långpanna.

pajskal:

8 dl Mjöl
3 dl Florsocker 
1 tsk Salt
330g Smör

¤Mixa alla ingredienser i en matberedare och tryck ut den smuliga degen i en långpanna (ca.40x40 cm). Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min på 175c. Under tiden så kan du göra citronfyllningen.

Citronfyllning:

6 Ägg 
1 Äggula 
4 dl Strösocker
1 dl Maizena 
2,5 dl Citronsaft 
1 dl Mjölk 

¤ Vispa ägg, strösocker och maizena.Rör ner citronsaften och mjölken. Ta ut botten ur ugnen och häll över citronfyllningen. Sänk värmen till 160c och grädda ytterligare 20 min tills fyllningen har "stannat".
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna under tiden du gör marängen.

Maräng:

4 Äggvitor 
1 dl strösocker 

¤ vispa ägg och socker, marängen är klar när du kan ha koppen upp och ner och inget rinner ut. Bred ut marängen på kakan och gör små toppar med hjälp av en sked som du doppar i marängen och drar upp. Bränn till sist av marängen med en gasbrännare.

Detta är en av mina favorit kakor, det tar en stund att göra med det är inte alls svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar