Börja med att göra en helt vanlig bulla deg.
Bulldeg:
50g Jäst
150g Smör
5dl Mjölk
1dl Socker
2krd Salt
3tsk Kardemumma
11-13dl Vetemjöl
Gör så här:
# Smält smöret, häll på mjölken värm till fingervarmt.
# Smula ner jästen i en bunke, häll på den fingervarma mjölken, rör tills jästen har smält.
# Tillsätt resten av ingredienserna
# Låt jäsa i 45min-1h
# kavla ut degen till en centimeter tjock platta och tryck ut munkar med ett glas, gör ett hål mitt i cirkeln.
#Värm upp olja i en kastrull (OBS!! var inte ensam när du gör detta, oljan kan börja brinna så ha ett lock inom räkhåll så du kan kväva elden om det börjar brinna.)
# Fritera munkarna tills dom är gyllne bruna.
# blanda till glasyr
Glasyr recept:
- Florsocker
- Vätska (vatten eller något med smak ex. citron) för choklad glasyr ta även kakao och lite kaffe.
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser tills det har en ganska tjock konsistens, vill du ha lite färg på glasyren tillsätt några droppar karamellfärg.
# Doppa munkarna i glasyren och sätt lite strössel på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar