onsdag 26 augusti 2015

Rockverkstad

Jag skrev för några veckor sedan att jag skulle skriva om vårt projekt som vi har på gång. Så nu tänkte jag ägna ett helt inlägg åt detta. 

I sommar har vi börjat renovera ett lite större rum som vi äger. 

I början av sommaren så gjorde pappa nya fönster till rockverkstaden sen så hjälpte jag till att måla.
Resten av sommaren har vi rivit ut allt gammalt, bland annat golvet och den gammal bastu. Vi har också bytt understa stockvarvet på huset. och mycket mer...

Historia bakom huset som vi renoverar,det byggdes för tillverkning av spinnrockar, Farfars farfars som gjorde spinnrockarna. 
När spinnrock tiden var slut så började damerna väva mattor i verkstaden, till sist så byggdes det om till en bastu och tvättrum.Nu skall vi renovera upp detta utrymme till ett mysigt rum som man kan sitta i på kvällarna eller ha som ett gästrum. Nu kallar vi detta rum till rockverkstad pga dess bakgrund.

 lite bilder


 Färdig målade fönster.

 Före golvet var utrivet.


 Och efter...


 Här byter vi den understa stocken.

Här har vi  satt in dom nya fönstren och den nya dörren (dörren har pappa också gjort själv)

Nu håller vi på med golvet inne i huset, men det kommer säkert flera bilder när vi börjar göra mera inne i huset, nu ha vi mest jobbar på utsidan.

1 kommentar:

  1. Oj vilket roligt projekt! Jag hoppas innerligt att inget bergull/glasull kommer användas. Det är döden för ett stockhus. Har sett allt för många hus som fått allvarlig röta pga fel isoleringsmaterial.. :( folk borde verkligen läsa på om rätt renoveringsteknik innan man rör ett gammalt stickhus :)

    SvaraRadera