Marshmallowbrownies med chokladkrisp
20-25 bitar
200g Mörk choklad
100g Smör
3½ dl Strösocker
4 Ägg
1 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
½ tsk Salt
1 påse minimarshmallows, ca 280g
Chokladkrisp
200g Mörk choklad
100g Smör
7-8 dl Rice krispies
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält choklad över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt socker.
3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20, 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.
6. chokladkrisp: smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över kakan.
7. Låt chokladen svalna. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.
En väldigt god kaka. Men är ganska söt, om man vill ha den lite mindre söt så lämna bort chokladkrispet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar