fredag 31 juli 2015

Höga kusten

Nu har jag en bra ursäkt varför bloggen har varit så tyst den senaste tiden, för vi har varit på semester till höga kusten. Så detta inlägg kommer jag ägna åt resan. 

Vi tog Wasaline över till Umeå och därifrån körde vi ner till vår camping platsen mitt emellan Örnsköldsvik och Härnösand. Där hade vi bokat en stuga i två dagar, en mysig camping på ett stort område med badplats, bastu, restauranger och mycket mer.

Nå vad gjorde vi på resan då??  Jo vi var till Hemsön och tittade på hemsö fästning och så var vi och gå till slåttdalsskrevan och skulle berget och så shoppade vi i Umeå men vad jag köpte i Umeå så kommer i ett senare inlägg, annars blir detta så långt. 

Vi har haft väldigt växlande väder allt från ösregn till sol från klarblå himmel, men vädret kan man inget åt.

Nu till bilderna från resan :)

 Bilder från våran camping (bilderna 1-5)

 För att komma till Hemsön måste man ta en bilfärja.

 Några bilder från hemsö fästning. Där var det 1½ timmes guidad rundtur där de berättade om kriget och hur saker och ting användes på fästningen. Väldigt intressant, rekommenderas 
starkt om du är på väg till höga kusten.
 Höga kusten bron.

 Och till sist vandringen till Slåttdalsskrevan, Vi gick från södra entrén, en väldigt fin vandring men lite krävande stigar ställvis men allt var värt det när man kom fram till Slåttdalskrevan.  


 Så här såg stigen ut på 3-4 ställen.
                                                    Slåttdalsskrevan 
 Utsikt från skulle berget som vi gick över när vi gick tillbaka.

Detta var vår resa till höga kusten, ett fint besöks mål för hela familjen. på söndag kommer det upp bilder på vad jag köpte i Umeå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar